Als je wifi-problemen blijft houden, heeft dat vrijwel altijd met de instellingen van je router te maken.

Deze moet als volgt staan ingesteld:

1. De router moet in ieder geval WiFi-b/g ondersteunen. Zet je modem bij voorkeur op wifi-b/g of wifi-b/g/n. Alleen 2,4 ghz netwerken worden ondersteund! Een netwerk wat tegelijkertijd op zowel 2,4 ghz als 5 ghz uitzend, wordt ook niet gevonden. De meeste routers kunnen op zowel 2,4 ghz als 5 ghz apart uitzenden met twee unieke netwerknamen.
  2. Kies een vast kanaal (channel), laat de modem dus niet automatisch een kanaal kiezen. Mocht je wel een vast kanaal hebben gekozen en er zijn veel netwerken in je omgeving, dan kan het zijn dat het gekozen kanaal te zwak is en door de omgeving wordt weggedrukt. Probeer daarom ook andere vaste kanalen om te kijken waar de sterkste verbinding zit. Kies bij voorkeur niet voor kanaal 1, 12 of 13 omdat deze nog wel eens kunnen storen.
  3. Op de router (of elders in het netwerk) moet een DHCP server actief zijn.
  4. Gebruik, in plaats van de combinatie modus WPA/WPA2 alleen WPA2
  5. Kies voor WPA2 met PSK als beveiliging en AES (geen AES+TKIP) encryptie.