Soms lijkt de ThermoSmart een eigen leven te leiden: Je kijkt naar de thermostaat en ziet de ingestelde waarde vanzelf naar 30°C lopen. Of je stelt een temperatuur in op de portal, maar ook die springt vanzelf naar 30°C.

In beide gevallen is hetzelfde mis: de initialisatie van de touch knoppen is niet goed gegaan.

De eenvoudigste manier om de knoppen opnieuw te initialiseren is door de ThermoSmart stroomloos te maken. Dat kan door de thermostaat even van de muurplaat te klikken er weer terug te plaatsen. Je kunt ook de stekker van de ketelinterface even uit het stopcontact trekken. Zodra de ThermoSmart weer stroom heeft moet je hand van het apparaat halen en weglaten totdat de knoppen niet meer oplichten.

In beide gevallen komt de ThermoSmart vanzelf weer op het netwerk, je raakt geen instellingen kwijt.

Ziggo Technicolor router

Het blijkt dat de ThermoSmart bij Ziggo gebruikers in combinatie met een Technicolor modem soms op hol kan slaan. De oplossing is om de Wifi hotspot uit te zetten. Helaas kun je dit niet zelf doen, de helpdesk van Ziggo kan deze optie uitzetten.