De ThermoSmart verbruikt ongeveer 2 Watt energie. Dat is erg weinig. Ter vergelijking: de meeste televisies hebben b.v. een stand-by verbruik van 5 Watt. Per jaar komen de elektriciteitskosten voor de ThermoSmart op 4 euro (2 watt x 24 uur x 365 dagen x 0,23 euro/kWh = 4,03 euro).

De wifi-verbinding in de thermostaat is de grootste verbruiker. Maar deze maakt het wel mogelijk dat je je thermostaat altijd en overal makkelijk kunt programmeren. Uit onderzoek blijkt dat mensen die hun thermostaat niet goed instellen tot wel 20% teveel gas verbruiken. In een gemiddeld gezin is dat 150 euro per jaar. De 4 euro die je dus moet betalen voor het eenvoudig programmeren en bedienen van je ThermoSmart, verdient zich dus dubbel en dwars terug in een besparing op gas.