Achtergrond: een lange accuduur van een telefoon vinden gebruikers erg belangrijk. Een grootverbruiker van energie is de GPS waarmee de telefoon zijn positie bepaald. Fabrikanten komen daardoor in de verleiding de GPS zo snel mogelijk uit te zetten om zo de accuduur te verlengen. Voor app's die afhankelijk zijn van de GPS is dat erg vervelend. Meer over dit onderwerp kan je lezen op de website Dontkillmyapp.com

We hebben diverse trucks uitgehaald om toch GPS data te verkrijgen mocht de telefoon dit niet vrijwillig doen. Dit werk in de meeste gevallen. Installeer in ieder geval de nieuwe versie op je telefoon via de Google Play store.