ThermoSmart zal altijd proberen om de gewenste temperatuur op de geprogrammeerde tijd te realiseren. ThermoSmart noemt deze aanwarmvervroeging "SmartShift".

Shift: Eigenlijk schuiven we het begin van je programmablok naar voren in de tijd. De tijd die het programma naar voren wordt gehaald is afhankelijk van je systeem en de benodigde temperatuursprong.

Smart: De ThermoSmart kijkt naar het verleden en weet zo hoe lang het duurt om je huis te verwarmen. Bij de volgende keer dat je huis opgewarmd moet worden zal de ketel op de juiste tijd aangaan zodat je huis op de juiste temperatuur is op de geprogrammeerde tijd.

Overigens blijft SmartShift leren. Na 5 dagen zal je merken dat de starttijd van de ketel nog beter is afgestemd op jouw situatie.