Start a new topic

Temperatuur instelbaar per 0,1°C

Temperatuur is nu alleen instelbaar in stapjes van 0,5°C. Wij merken nu dat met de TS op 19,5 °C het net iets te warm wordt, en met 19°C net iets te koud. We zoeken het er iets tussenin. Misschien is het handig om bij instellingen een keuze te kunnen maken tussen 0,1°C en 0,5°C. Of dat de TS bij lang indrukken van up/down knop per 0,5°C verspringt.

2 people like this idea

Instellen van de TS per 0.1°C is vaker verzocht, dit tesamen met aflezen van de actuele ruimte temperatuur op 0.1°C (vereenvoudigt tevens de calibratie).

Misschien bij een (eerst)volgende update van de hardware ? 

Ook een prima idee, aangezien de Netatmo ook per 0,1C afgelezen kan worden en deze qua buitentemperatuur aan de TS staat gekoppeld zeg ik: Implementeren, lijkt me kwestie van een simpele update doorvoeren.

Het zal niet mogelijk worden in de toekomst om op 0,1 graad nauwkeurig de temperatuur in te stellen. Het is in de praktijk helaas niet mogelijk om de temperatuur op 0,1 graad te regelen. Dit komt omdat er namelijk altijd sprake is van enige onder- en overshoot van de temperatuur. Het getal op het display zal dan ook (te) veel op en neer gaan. Dit kan als onprettig worden ervaren.

 

Aan Mr Arjan.

Uw perceptie is incorrect. Het gaat niet om "regelen", maar het gaat om INSTELLEN en METEN. Zonder over-en undershoot zal geen enkele regelsysteem functioneren (hier zijn wij het dus over eens. 

Echter wij praten hier over een stuk warmte beleveing, dus over GEMIDDELDE temperaturen. Gemiddeld is het altijd mogelijk per 0.1°C IN te STELLEN. Hier omheen zal de temperatuur fluctueren (dus over- en undershoot rondom deze gemiddelde temperatuur!). Exact hetzelfde fenomeen vindt plaats bij een instelling per 0.5°C. De GEMIDDELDE temperatuur fluctueert hier omheen. Alleen deze stappen van 0.5°C wordt door menigeen met te groot bevonden.INSTELLEN per 0.1°C geeft de mogelijkheid de GEMIDDELDE kamertemperatuur exact op behoeftes in te stellen. 

Mocht over- en undershoot zorgen voor merkbare warmte indrukken, dan is het regelcircuit te onnauwkeurig. Hiervoor zou een betere PID/PD reglaar moeten worden gedimensioneerd.(maar daar vragen wij niet om.....vooralsnog). Uitsluitend de INSTEL temperatuur. (En liefst ook de gemeten temperatuur (meet dus de actuele temperatuur, dus ook de over- en undershoot, als hoewel deze fluctuaties in de praktijk zouden moeten meevallen.

MVG

George Mansveld


Beste wensen voor 2017 allemaal ! Hieronder een nieuwjaarswens / goede voornemen?


Update verzocht (dd. 1-1-2017):


In hoeverre kan instellen en uitlezen per 0.1°C (zie eerdere discussies) in een nieuwe Thermosmart Versie 2.0 worden meegenomen? 

MVG

George Mansveld?

We gaan de gemeten temperatuur niet instelbaar maken of weergeven op 0,1 graad nauwkeurig. Zoals George hierboven opmerkt is er meten en instellen. We meten wel degelijk op 0,1 graad nauwkeurig. Dat moet wel omdat we met +/- 0,5 graad willen regelen. Als we met 0,1 graad willen regelen dan moet de nauwkeurigheid van de meting omhoog naar zeg 0,01 graad. Dat is onrealistisch is een woonkamer.


Instellen en weergeven kan je ook niet los van elkaar zien. Als je op een tiende wilt instellen zal je dat ook moeten kunnen aflezen. Ik zou anders niet weten hoe je 20,3 ingesteld moet weergeven. 20,5 ligt voor de hand maar dat zal dan vast op bezwaren stuiten.

Login or Signup to post a comment