Start a new topic

Google assistent

Zal ongetwijfeld vaker gevraagd zijn maar wanneer komt de integratie met google assistent? Als die er niet komt dan gaat het ding van de muur namelijk. Gr Ruud

1 person has this problem

Hey Ruud,


Via IFTTT  kan je de thermosmart koppelen aan de google assistent. Zie hier een voorbeeldje van een trigger waarbij de temperatuur wordt aangestuurd met de google assistant. https://ifttt.com/applets/87535090d-if-you-say-set-the-temperature-to-degrees-then-set-temperature


Hi Erwin, zou je mij als leek uit kunnen leggen hoe je precies je Thermosmart kunt koppelen aan Google Assistant en dan voornamelijk om temperatuur in te stellen via GA.

Zou een grote hulp voor mij zijn.

Bij voorbaat dank.

Hallo Eef,


Dat kan ik best doen. Daar ben ik dan nog wel even tijd voor nodig. Wellicht kan je eens kijken op de volgende thread: https://ifttt.com/search/query/thermosmart 

Hallo Erwin,

van deze laatste link de "Set temperature" gebruikt kan nu tegen mijn Google Home "Ok, Google, set temperature to 18 degrees" zeggen en GH antwoord met "Ok, setting temperature to 18 degrees" en that's it ! Aan de ThermoSmart veranderd er echter niets, geen temperatuur wordt gezet, weet niet wat er fout is.

Dank trouwens voor je antwoord.


hoi Eef,


Heb je IFTTT toegevoegd als service aan je assistant? Ik weet niet of dat de oorzaak is hoor maar wellicht helpt dat. als je in de assistant naar explore gaat kan je zoeken naar IFTTT.


Wat je verder zou kunnen proberen is om even een andere actie aanmaken met daarin Thermosmart. Als die werkt weet je in ieder geval zeker dat het niet aan dat kanaal werkt. het is voor mij even geleden dat ik dit ingeregeld heb dus weet zo niet meer wat de problemen waren die ik tegen kwam en hoe ik het een en ander heb ingeregeld. 


Verder zou je nog kunnen  kijken op het IFTTT applet scherm van thermosmart. Als het goed is zie je status:active staan wanneer je naar die service gaat en je rechtsbovenin op het tandwiel klikt.


1 person likes this

Hi Erwin,

Het is mij eindelijk gelukt, ook dankzij jouw hulp ! Toch jammer dat de Thermosmart geen Google assistent

"native" ondersteunt en gebruikers daar zo'n hoop moeite voor moeten doen. Als ik alles van te voren had geweten had ik zeker voor een andere thermostaat gekozen en de Thermosmart links laten liggen.

Alsnog dus hartelijk bedankt,


Eef Hendrikx.

Login or Signup to post a comment