Start a new topic

Thermosmart Opentherm

Ik heb een vraag. Ik heb sinds vandaag de Thermosmart ontvangen en ben nog aan het uitvogelen hoe het een en ander werkt. Hij is aangesloten door een monteur op mijn Intergas HRE Kombi Kompakt 28/24. Als het goed is, is deze opentherm. Hoe kan ik dit controleren? In de grafieken die nu standaard op het beginscherm staan zie ik alleen ingestelde temperatuur en huidige en buiten. Ik las zoiets dat je ook kunt uitlezen hoeveel water je verbruikt bij douchen etc.


De intergas kan zowel "aan/uit" of "OpenTherm zijn". De twee draadjes vanaf de Thermosmart interface dienen dan wél goed aangesloten te zijn. Als de monteur het paneeltje van de Intergas niet opengeklapt heeft, zal het waarschijnlijk niet goed aangesloten zijn.

 

Voor OT op de intergas aansluiting 11-12 en op de thermosmart ketel interface op 3-4.

 

Zie installatiehandleiding intergas blz. 19

https://www.intergas-verwarming.nl/wp-content/uploads/2018/01/Installatievoorschrift-Kombi-Kompakt-HRE-88557803.pdf

installatiehandleiding thermosmart:

http://setup.thermosmart.com/

 

 


Ik heb de zelfde Installatie en sinds een paar dagen de Thermosmart.

Zelf geinstalleerd.

Tevens ook de doorverbinding 4-5 verwijderd.

Alles lijkt goed te gaan, alleen de buitentemperatuur op de display werkt niet goed. Geeft aan -32 graden!

In de App en op de portal van de PC staat wel de juiste buitentemperatuur vermeld.

quote: Ik las zoiets dat je ook kunt uitlezen hoeveel water je verbruikt bij douchen etc.

Ik heb ook ergens gelezen over water en gas verbruik rapportage en werd daar meteen enthousiast van. Dat kan volgens mij echter alléén als je een slimme gasmeter en watermeter hebt. Verder zie ik in de fora dat het rapporteren in euro's gaat op basis van een gemiddeld tarief (!). Wij willen natuurlijk absolute getallen zien in kubieke meters en liters, de bedragen kunnen we daar zelf wel aan koppelen.


Beste Hans,


Ik snap dat je m3 wilt zien in plaats van euro's. In euro's krijg je wel sneller een idee wat verwarmen en douchen kost, hoe je zelf niet te rekenen. In de toekomst zullen we de keuze bieden tussen euro's en m3.


Inderdaad heb een slimme meter nodig, anders kunnen we de m3's niet bepalen. Iedereen heeft namelijk een ander vermogen CV-ketel dus daar kan je geen verbruik uit halen/berekenen.

Beste Robert, Als de led op de ketel interface groen oplicht, is de ketel OpenTherm aangesloten. Zie ook https://support.thermosmart.com/nl/support/solutions/articles/6000146947-knipperpatronen-led-s-op-ketel-interface-advanced

Login or Signup to post a comment